Campioni mondiali si olimpici, artiști de marca, vedete de top dăruiesc speranță copiilor și adulțiilor năpăstuiți din Brașov - Adela Diaconu
Adela Diaconu Site Oficial
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
19010
single,single-post,postid-19010,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Campioni mondiali si olimpici, artiști de marca, vedete de top dăruiesc speranță copiilor și adulțiilor năpăstuiți din Brașov

947c6d2d-c17f-42e7-ae11-b7edb3e1fb68

14 Feb Campioni mondiali si olimpici, artiști de marca, vedete de top dăruiesc speranță copiilor și adulțiilor năpăstuiți din Brașov

d0054b48-3df3-4c5a-9974-d3afbacab2acGala de caritate ”Aici pentru Tine” transformă si anul acesta viețiile familiilor greu încercate de soartă! Ajunsă la cea de-a IV-a ediție, Gala de caritate ”Aici pentru Tine” este dedicată susținerii continuarii programelor de educație nonformală pentru încă 100 de copii dezavantajati și părinții acestora din Brașov și împrejurimi. Andreea Marineste prezentatoarea Galei și promotorul constructiei primului Centru Comunitar Modern –primul de acest fel din România cu servicii integrate de prevenție, educație și integrare pentru persoanele defavorizate.

Evenimentul se va desfășura într-un loc select, Hotel Aro Palace***** Brașov, în data de 21 februarie 2020, de la ora 18:00 si este organizat de Asociația ”Aici pentru Tine”, împreună cu Agenția de publicitate ”AdTeam” Brașov.

Campioni mondiali și olimpici, artiști de marcă, vedete și designeri de top dăruiesc speranță copiilor și adulțiilor năpăstuiți din Brașov. La ediția din acest an s-au alăturat Ambasadorului campaniei – Andreea Marin, personalitati marcante precum: Helmut Duckadam, Elisabeta Lipa, Doina Melinte, Mihai Leu, Camelia Potec, Monica Roșu, Adela Diaconu si multi altii.

Momentele artistice din seara de 21 februarie vor fi susținute de Nicola, Eduard Ungureanu, Liviu Teodorescu, Mircea Eremia iar Adela Diaconu ii va aduce pe Campionii Romaniei la Brasov!

Din bezna vieții in lumina reflectoarelor – Un moment special o sa fie defilarea fetelor de la Asociatia ”Aici pentru tine” . Medeea , Diana si Mădălina ce au avut sansa ca cei de la Asociatie sa le schimbe in bine cursul vietii lor napastuite. Fetitele vor pasi in lumina reflectoarelor , alaturi de campioni mondiali si olimpici, vedete de top in prezentarea de moda ”Campionii”. Nu doar frumusetea fizica a fost remarcata de Adela Diaconu, ci si cea sufleteasca. Fetele din cadrul Asociatiei sunt responsabile, curate, au o vointa de fier si ii conduc pe ceilalti copii, dupa cum le descrie si presedintele Asociatiei – Gal Adina Camelia.

Medeea, fetita cu chip de inger de la Asociatia ”Aici pentru Tine” va debuta in moda. in colectia ”Campionii”. Aceasta are o frumusete unica, insa povestea ei de viata este impresionanta. De la o copilarie si adolescenta zbuciumata , prinsa in capcana anturajului si a drogurilor a reusit cu ajutorul credintei sa isi revina , iar in prezent este o tanara model ce se implica in actiuni de voluntariat si are grija de semenii sai .

Medeea, in varsta de 17 ani, este membra a Asociatiei Aici pentru Tine din anul 2018. Ea nu este o adolescenta obisnuita, fiind greu incercata in perioada copilariei din cauza lipsei de afectiune si a posibilitatilor materiale, iar apoi a intrat in capcana anturajului si a drogurilor.

In ciuda dificultatilor prin care a trecut, Medeea este acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, un om plin de compasiune, empatie, si rabdare, mai ales fata de copiii asociatiei, pe care ii ingrijeste ca o mama. Este dornica de a invata lucruri noi, de a ajuta si de a se implica in comunitate. Pe langa aceste daruri minunate, Medeea este si foarte creativa, experientele traite facand-o sa vada lucrurile in profunzime si cu multa duiosie.

Cea mai mare nevoie a ei este de a-si creste stima de sine, de a capata incredere in fortele proprii, de a se valoriza. Momentan este destul de timida si modesta, cu mici dificultati in a-si exprima clar ideile si parerile, insa dorinta ei de implicare depaseste aceste mici bariere si cei de la Asociatie au incredere ca va capata din ce in ce mai multa incredere, cu fiecare proiect la care participa.

Diana – greu de spus in cateva cuvinte si aceasta poveste cutremuratoare de viata. Traieste in conditii greu de imaginat. Fara curent, apa, in niste improvizatii din lemn in camp. Este o fata foarte frumoasa. Vorbeste puțin, insa are atacuri de panica, din cauza situatiei familiale complicate. Mai are 4 frați, 2 mari și doi mici, din care unul foarte bolnav. Este un caz considerat grav de catre cei la Asociatia ”Aici pentru tine”.

Mădălina mai are 8 frați, o creste o mama singura și ea ii creste pe cei mici. Este foarte responsabilă și cuminte, echilibrată și ascultatoare. Mereu veselă, nu s-a plâns niciodată de greu. A întrerupt scoala 2 ani pt ca locuiau într-o comună într-o casă greu de spus „casa” fără apă, curent, căldură. Cei de la Asociatie le-au făcut rost de o locuință nouă, mama acum lucreaza, frații ei sunt in programele asociației iar de 3 ani viata lor e alta, pentru ca merita.

Simbolic, prezentarea de moda o sa fie deschisa de speranta tenisului romanesc – micuta campioana Rebeka Mirica, urmata de alti copii talentati din fotbal si ski. De asemenea, modele de top precum Super Model of the World – Bianca Draghiciu o sa defileze in ”Campionii”.

Colectia ”Campionii” le este dedicata marilor sportivi ai tarii noastre, adevaratii Ambasadori in lume pentru Romania. Este un show sport unic de moda in Romania, unde valorile adevarate stralucesc in lumina reflectoarelor la fel ca atunci cand aduceau aurul si gloria pentru tara noastra.
Tonul sport al colectiei este dat de rochia inspirata din echipamentul jucatoarelor de tenis din anii 60-70. Tinutele imbina armonios linia minimalista a tinutelor, cu decupajele geometrice, si cromatica vesela, imbogatita de imprimeuri si aplicatii care redau stilizat siluete de sportivi, transmitand energie. Texturile placute, naturale, dau tinuta elementelor de vestimentatie, fiind in concordanta cu tonul sport si functional al colectiei. Accentele de feminitate sunt aduse de paleta de culori folosita de Adela Diaconu, o cromatica vie, estivala, de la nuante tari, energice, la tonuri calde si pastelate.

Viitorul acestor copii și adulți poate fi clădit de noi, împreună! Ajută si TU la construirea unui simbol al prevenției, un centru în inima țării , unde cei năpăstuiți sunt îndrumați pe drumul potrivit pentru ei, un loc unde copiii să învețe că posibilitățile sunt nenumarate, dacă cineva crede în ei. Centrul Kamelia va fi o noua lume, mai bună, pentru ei.

În decursul celor 3 ediții au fost alături de Asociatia ”Aici pentru tine”și au cântat artiști de renume: Liviu Teodorescu, Adrian Sîna, Paula Selling, Mihai Trăistariu sau Florin Chilian. Toti banii strânsi în cadrul galei , din donații sau licitații de creații unice, au fost redirecționați integral către cazuri medicale grave.

Suntem „Aici pentru Tine” și spunem STOP BULLYING si DA EDUCATIE!

Este deviza Asociatiei pentru cea de-a IV-a ediție a Galei de Caritate „ Aici pentru Tine”. Umăr la umăr cu prieteni, oameni inimoși dornici să fie de ajutor celor mai puțin privilegiați, acestia au plănuit o călătorie aventuroasă către o destinație încă renegată, neasumată și mușamalizată…bullying-ul. O problemă frecvent întâlnită care afectează mental, fizic și emoțional copilul-adolescent al timpurilor noastre.

În timp ce țările din vestul Europei cheltuie milioane de euro anual pentru stoparea fenomenului devenit celebru sub denumirea de ”bullying”, România face cunoștință treptat și timid cu problemele stringente ale tinerilor secolului al XXI-lea.

Copiii, dar și adulții sprijiniți de asociație beneficiază atât de consiliere psihologică, vocațională cât și de cursuri care le dezvoltă într-un mod holistic talentele și abilitățile pentru viață în sânul unei comunități solidare extinse. Deja rezultate notabile sunt vizibile, inițiând relații pozitive atât între copii cât și între ei și lumea din jurul lor acest fapt generând schimbări comportamentale importante.

Tihamer este un adolescent de 15 ani care refuza să mai meargă la școală din cauza colegilor și a profesorilor. Nu se revoltă, dar fiecare zi petrecută în instituția de învățământ înseamnă încă o parte distrusă în sufletul său.

Tânărul este hărțuit fizic și emoțional de colegi și profesori; șicanat, poreclit, necăjit, insultat, ofensat, batjocorit și chiar lovit. Suferința lui nu este sesizată. Nimeni nu reacționează și nimeni nu îl înțelege în afară de mama sa care îl crește singură, nu doar pe el, ci și pe ceilalți patru frați ai săi. Femeia a reușit să îl mute la altă școală, însă coșmarul continuă. Toate aceste aspecte au efecte majore la dezvoltarea lui Tihamer.

Proprii noștri copii ar putea fi în locul lui Tihamer. A răspunde cu violență la violență nu este o soluție. Pentru a combate acest fenomen, Asociația Aici pentru Tine are ca obiectiv principal prevenția, educația și implicarea comunității pentru îmbunătățirea calității vieților celor vulnerabili.

Putem face împreună un pas spre rezolvarea problemelor. Cum? Prin educarea binelui.

Cauza asociatiei este o lucrare complexă, acționând în mai multe direcții începând de la educația holistică, non-formală, la incluziune, dezvoltare de abilități pentru viață, vocaționale sau profesionale. Acestia isi doresc să ofere un spațiu călduros, primitor și cu dotările necesare pentru a putea găzdui persoane care au nevoie de ajutorul nostru, pentru a modela caractere, pentru a vindeca atât rănile trupești cât și pe cele sufletești și pentru a le ajuta să își ducă visurile la îndeplinire. Astfel și ei, la rândul lor, vor putea să se ajute pe ei înșiși, pe semenii lor și astfel să propage binele. Împreună putem să contribuim la crearea unei lumi mai bune. Visul lor este de a realiza toate acestea într-un loc binecuvântat a cărui construcții doresc să o realizeze pentru a veni în ajutorul comunităților regionale sau chiar la nivel național, Centrul Comunitar Modern Kamelia.

Toți cei care doresc să ajute cazurile asociației, o pot face oricând, printr-o donație în contul RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac. Dacă ești antreprenor poți derecționa 20% din impozitul pe profit completând contractul de sponsorizare direct de pe site-ul asociatiei. Dacă ești persoană fizică și vrei să te implici, o poți face oricând, printr-o donație în contul RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac sau, și mai ușor, printr-un SMS cu textul “ centru” la 8842 și donezi 2 euro pentru semenii tăi care au nevoie de ajutor și pentru TINE, pentru că-ți PASĂ.

În cadrul galei va avea loc o licitație în vederea strângerii de fonduri pentru continuarea programului psiho-educativ al asociației dar și construcția Centrului comunitar Modern Kamelia în cadrul căreia se vor putea achiziționa echipamentele oferite de marii sportivi antemenționați, inclusiv mănușile lui Mihai Leu și tricoul semnat de Helmuth Duckadam.

Evenimentul va cuprinde și o expoziție de tablouri numită „Emoții” care va ilustra portretul copilului defavorizat și trăirile pe care acesta le are în diferite momente ale vieții sale și în cadrul interacțiunilor cu semenii săi. Tablourile au rolul de a conștientiza publicul legat de viețile acestor copii și de modul în care experiențele lor de viață le pot influența viitorul. Expoziția cuprinde pânze imprimate cu lucrările fotografului Claudiu Păduroiu peste care sunt pictate formele mâinilor copiilor Asociației Aici pentru Tine, aceștia dăruind o parte din sufletele lor pentru a deveni parte din cercul nostru de fapte bune. Lucrările vor fi vândute în cadrul licitației. Un alt moment al galei va fi o degustare de vinuri care vor fi de asemenea disponibile în cadrul licitației.

Toti banutii strânsi în cadrul galei vor fi investiți în educația copiiilor prin continuarea programului psiho-educativ de educație nonformală mentală al asociației cu rezultate uimitoare pentru copiii din program dar și pentru începerea construcției primului Centru Comunitar Modern pentru persoane defavorizate la Brasov.

Pion principal în proiectul Asociatiei este, poate, cel mai cunoscut hotel, restaurant și spa al orașului de la poalele Tâmpei. Gazda a evenimentului din 2018 încoace, Aro Palace***** scrie o frază importantă în istoria Galei “Aici pentru Tine” și ia din nou parte la visul copiilor care au nevoie de ajutor.

Asta pentru că în spatele acestor tuturor povești stau oameni. Oameni ca Daniela Tibeica, director general Hotel Aro Palace*****, care indiferent de locul, momentul sau etapa în care se situează, răspund cu inima deschisă; fără individualism, interes, revoltă sau judecată. Un exemplu de bună practică și un model pentru alți antreprenori si pentru noi toți, să faci BINE fără a cere ceva în schimb, doar din iubire și implicare pentru semeni, asta înseamnă Aro Palace***** si omul din spatele lui, Daniela Tibeică.

În acest sens cei de la asociatie doresc in primul rând prevenția prin educația copiilor în ceea ce privește acest fenomen și sprijinirea lor spre a îl ameliora. Pentru aceasta și pentru alte dimensiuni esențiale ale formării tuturor copiilor au inițiat programul psiho-educativ care formează toți copiii dezvoltându-i din toate punctele de vedere pentru a deveni niște persoane empatice, afective, responsabile și pregătite pentru provocările apărute pe parcursul vieții. Acesta este o formă de educație holistică, integrată care oferă copiilor oportunitatea de a se cunoaște mai bine pe sine și pe cei din jur. Programul antrenează atât copii care au nevoie de îndrumare și mentorat din medii defavorizate cât și copiii din familii înstărite, astfel “unind cele două lumi”.

Copiii, dar și adulții sprijiniți de asociație beneficiază atât de consiliere psihologică, vocațională cât și de cursuri care le dezvoltă într-un mod holistic talentele și abilitățile pentru viață în sânul unei comunități solidare extinse. Deja rezultate notabile sunt vizibile, inițiând relații pozitive atât între copii cât și între ei și lumea din jurul lor acest fapt generând schimbări comportamentale importante.

Sala arhiplină la Gala ”Aici pentru TINE”, ediția a III-a din 21 februarie 2019, 350 de invitați (vedete, oameni de afaceri, autorități) la Hotel Aro Palace*****, și peste 10.000 de Euro, pentru salvarea a două vieți, iată sumarul și rezultatele galei.

Toți banii strânși (peste 10.000 de Euro) au fost direcționați către Florin, un băiețel de 11 ani, și Bogdan, un tânăr de 33 de ani, ambii aflați în situații foarte grele de viață.

Florin este un baiețel minunat, care se luptă, de când s-a născut, cu o boală gravă la rinichi și cu afecțiuni la coloană și șold. Povestea lui Florin este tragică: în primele 6 luni de viață, deși a făcut tratamente intense cu antibiotice, a suferit numeroase infecții urinare și a fost internat lunar, de câte două ori, în spital, apoi, la doar 9 luni, a suferit prima intervenție chirurgicală, din cauza hidronefrozei. La vârsta de 2 ani a fost operat, din nou, pentru a i se pune șoldul la loc, iar piciorul stâng i-a fost scurtat cu 4 cm. La nici 4 ani, după o infecție foarte gravă la rinichi, a fost trimis la București, unde i s-a pus diagnosticul reflux vezico-ureteral bilateral, de gradul 5, și i s-a montat un tub, la rinichiul stâng, pentru a putea elimina urina. De atunci, băiețelul poartă permanent acest tub, care îi este schimbat la fiecare 3 luni, și care îl împiedică să poarte corsetul necesar vindecării coloanei. Florin merge la școală cu scutec, în care se scurge urina, iar în ultimii trei ani nu a crescut deloc în greutate sau înălțime, având doar 12 kg, la 11 ani.

În urma strângerii de fonduri la gală, Florin a fost investigat și reabilitat medical, trecut pe lista de transplant renal și de atunci el și familia lui sunt ajutați constant de Asociația “Aici pentru Tine” pentru tratamente, spitalizări sau alte nevoi stringente, de oricare natură. Vestea cea mare este ca Florin a fost transplantat, s-a gasit un donator, iar acum este bine.

Bogdan este proaspăt tătic și are o soție care îl iubește, dar, la 33 de ani, este într-o situație disperată. De câteva luni, se zbate între viață și moarte, din cauza unei insuficiențe cardiace severe, care face ca inima lui să bată la 20% din capacitate, fiindu-i afectate și organele interne – ficat, rinichi, colecist, și circulația venoasă. Viața lui atârnă de un fir de ață și soția se străduiește să strângă 5.000 euro, pentru defibrilatorul cardiac, care să-l mențină în viață, până va putea face un transplant.

În urma strângerii de fonduri la gală, Bogdan a primit defibrilatorul cardiac iar la nici 2 săptămâni după gală s-a și intervenit medical la clinica ICCO din Brașov.

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, a sprijinit peste 300 de copii, adulți și bătrâni, unii cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.

Este una dintre puținele asociații care furnizează servicii de asistență în comunitate, pentru grupuri marginalizate și pentru copii sau adulți cu grave probleme sociale și medicale.

Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și a fost LICENȚIATĂ în acordarea de Servicii Sociale în Comunitate, pentru persoane adulte care se află în situații de izolare socială, risc de sărăcie și excluziune socială (venituri reduse, locuință precară, analfabetism sau educație precară), deținând un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

d0054b48-3df3-4c5a-9974-d3afbacab2ac

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.