Viața e ca un sport: Ori lupti,ori te lași învins. Tu alegi - Adela Diaconu
Adela Diaconu Site Oficial
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
18616
single,single-post,postid-18616,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Viața e ca un sport: Ori lupti,ori te lași învins. Tu alegi

Cover AVA nov

06 Noi Viața e ca un sport: Ori lupti,ori te lași învins. Tu alegi

Va invit sa descoperiti povestea mea in revista Avantaje, luna noiembrie
Revista Avantaje , Noiembrie 2017, Nr.267 – Anul XXIII

Tenis de câmp, integrare europeană, management financiar, design vestimentar, televiziune… Pare un amalgam de ingrediente care nu se amestecă nici în ruptul capului. Asta dacă nu te cheamă Adela Diaconu. Cea care le-a iubit și le-a îmbinat pe toate construindu-și o carieră de succes, susținută în primul rând de setea de performanță, de bine, de frumos….

Viața ei a fost, la un moment dat, tributară unei decizii: să plece sau nu în America pentru a-și urma pasiu- nea – tenisul de câmp – sau să rămână acasă pentru a fi alături de părinții ei și a-și dezvolta cariera profesională în televiziune. A ales să rămână și nu a regretat niciodată decizia luată, pentru că tot ce a urmat după acel moment i-a adus satisfacții și a ajutat-o să devină ceea ce este astăzi: o femeie pe propriile picioare, sigură pe ea, cu zeci de proiecte demarate și realizate cu succes. Așa își descrie pe scurt existența de până acum realizatoarea și producătoarea TV Adela Diaconu. Dacă vrei să-ți stabilești o întâlnire cu Adela este foarte greu, ea e mereu pe drumuri între Brașov și București, locul care a adoptat-o de mai bine de 18 ani, între televiziune și filmări, între o ședință foto pentru diverse campanii, la o gală de caritate sau pe terenul de tenis, atunci când programul îi permite.

„Am rămas în România crezând că voi reuși să schimb ceva pentru ca tinerii talentați și valoroși să nu mai fie nevoiți să plece din țara lor. Am ales să îmi conturez destinul aici, pentru că nu totul se rezumă la bani. Degeaba ai bani, dacă nu ai fericire și ești departe de familia, de țara ta. Cred că atâta timp cât ai o familie frumoasă, ești sănătos și mulțumit de ceea ce faci în viața ta, asta e tot ce contează“, spune Adela Diaconu.

026-27 Cover star AVA novEchilibrul, o lecție importantă Deși e implicată într-o mulțime de proiecte, nimic nu pare s-o obosească. Pentru că ea este protagonista și regizorul propriei sale vieți și reușite profesionale. Recunoaște, însă, că a întâlnit oameni providențiali de la care a avut ce învăța. Formată în studii economice europene și management financiar, Adela a refuzat să fie angajatul unei multinaționale, a ales să le arate oamenilor, prin intermediul televiziunii, poveștile de succes pe care unii români le dăruiesc lumii. S-a impus în mass-media naţională şi locală ca producătoare şi realizatoare a emisiunilor „BV 01 ADE“ , „FASHION KIDS“, „COOKING SHOW“, „AMBASAD’OR PLAY“ de la postul Nova TV, dar și prin organizarea de evenimente culturale și de modă. „Cu mari eforturi, am reușit în ultimii 10 ani să îmbin profesia de jurnalist cu iubirea pentru sportul alb și pasiunea pentru lumea creației de modă. Am învățat în timp să găsesc un echilibru între viața profesională și cea personală. Uneori îmi reușește, dar am devenit și o maestră în scamatorii cu situații mai puțin ușoare pe care mi le scoate viața în cale.

Am învățat în timp să las viața să-și urmeze cursul firesc, alegând să fac acele lucruri care să îmi aducă în primul rând satisfacții sufletești. Echilibrul meu și latura cea mai frumoasă din mine sunt familia și grupul mic și închegat de prieteni“, ne spune cu sinceritate Adela. Dorința de performanță, de bine și de frumos a determinat-o să aducă un alt concept și o altă viziune asupra ideii de emisiune de lifestyle. A încercat mereu ca jurnalist să vadă dincolo de viața publică și perfectă a vedetelor și a personalităților momentului, a adus în prim-plan viețile și reușitele extraordinare ale unor oameni care au dat un plus de valoare meseriei lor și acestei țări. Obişnuiește să pună pasiune și determinare în tot ce face și recunoaște că urmează un model de viață învățat de la familia sa și de pe terenul de tenis.

Premii și recunoaștere Adela Diaconu este un om ca un argint viu. Caută mereu să realizeze proiecte noi și să pună în practică idei care să vină în sprijinul celor din jurul său. Nu o interesează celebritatea chiar dacă de-a lungul timpului a ajuns să producă singură și să realizeze formate de emisiuni în care crede și care se dovedesc de succes. Aprecierile din partea publicului și a colegilor de breaslă au venit sub forma premiilor primite în cadrul mai multor gale de televiziune din România: pentru cea mai bună și longevivă emisiune TV de lifestyle din România, cea mai bună emisiune de fashion și lifestyle, premiul pentru eleganță și stil în televiziune, premiul pentru implicare în promovarea unui stil de viață sănătos și a sportului românesc în mass-media, diploma de Excelență pentru producție TV, premiul Femeia de Succes în anii 2015 și 2016.

Un amalgam de pasiuni „Spunea Irina Binder, scriitoare de succes din Brașov, că noi, femeile, suntem un univers de trăiri. Pe cât părem de fragile, pe atât de puternice suntem. Și sunt întru totul de acord cu ea. Ca orice om, am propriile trăiri interioare, când furtuni, când tihnă și liniște, dar cred că din tot acest tumult vine de fapt forța mea. Toate aceste stări mă ajută mereu să iau cele mai bune decizii și să pășesc mai departe. Simplitatea este fericire“, afirmă realizatoarea TV.

Iubește tenisul pentru echilibrul pe care i l-a oferit în viață, pentru cele mai frumoase amintiri create și cei mai buni prieteni pe care i-a adus în viața sa. Cu ajutorul tenisului, Adela spune că se eliberează de vibrațiile negative. De fapt, sportul i-a adus și partenerul de viață. Pentru că nu se consideră o adeptă a trendurilor și nici nu se limitează la moda impusă de societate, Adela și-a descoperit o nouă pasiune, dar despre care vorbește relaxat și fără patimă: creația vestimentară. Recunoaște deschis că admiră oamenii cu stil și pe cei creativi cu propria imagine, care știu mereu să se reinventeze, dar fără a frapa și a șoca neplăcut.

TEXT: Revista Avantaje

Cover Star: Adela Diaconu , realizator si producator TV
Foto: Tiberiu Arsene
Hair stylist: Alina Dobranici
Make up: Carmen Dinca
Rochie: Stefania Caragea
Stilist: Alexandra Calafeteanu
Asistent stilist: Monica Andrei

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.