Atelier creativ cu prietenii de la Asociatia Raza de Speranta - Adela Diaconu
Adela Diaconu Site Oficial
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
18501
single,single-post,postid-18501,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Atelier creativ cu prietenii de la Asociatia Raza de Speranta

  • 8
  • 4
  • aaaa
  • 1
  • 1

03 Mai Atelier creativ cu prietenii de la Asociatia Raza de Speranta

Tulburarea de dezvoltare cu cea mai mare rată de creștere în lume este autismul. Cum cauzele sale sunt necunoscute, și ameliorările de stare ale copiilor afectați se obțin cu eforturi foarte mari. De aceea este importantă susținerea pe care o acordă societatea celor care se ocupă de cei diagnosticați cu autism, consideră social-democratele brașovene. Câteva reprezentante ale OFSD din Municipiul Brașov au petrecut sâmbătă mai multe ore cu copiii autiști de la Asociația Raza de Speranță. Deputatul Roxana Mînzatu, Adela Diaconu, președintele OFSD Mun. Brașov, au stat cu micuții, au vorbit și au pictat alături de ei.

”Acești copii nu ne mai văd ca pe niște străini, și acesta este unul din motivele pentru care au și interacționat cu noi. Sunt alături de Asociație de multă vreme și sunt mulțumită că i-am putut ajuta pe beneficiarii ei. Celălalt motiv al deschiderii acestor copii, este chiar activitatea pe care o desfășoară niște oameni inimoși. Părinții au de înfruntat, pe lângă provocarea în sine de a avea un copil autist în familie, și prejudecăți pornite din neînțelegerea a ceea ce înseamnă această tulburare. Totuși, în atâția ani au început să se vadă rezultatele la cei care urmează terapii complexe. Iar orice mic succes în această direcție înseamnă un pas spre viitoarea integrare socială a acestor copii și tineri”, subliniază deputatul Roxana Mînzatu.

„”A fost o zi specială, despre conștientizare, prieteni, unitate, emapatie și solidaritate. Alături de colegele mele și prietenii de la ”Rază” am dat formă și culoare poveștii noastre. Cu zâmbet și îndemânare, am pictat și construit împreună cu talentații copii și specialiștii de la Asociație, o ”Capsulă a timpului” care să păstreze şi să protejeze amintirile unice şi frumoase din viaţa noastră. Îi felicit pe cei de la Raza de Speranţă pentru ceea ce fac. Preşedintele Asociaţiei, Diana Nită, psihologii Domokos Antonia şi Nistor Anca care ne-au fost alături în această zi minunată, voluntarii şi toți cei care se implică, sunt un exemplu pentru noi toți, pentru că refuză să rămână indiferenți””, a declarat Adela Diaconu, președintele OFSD Municipiul Brașov

Organizația Femeilor Social-Democrate le îndeamnă mai ales pe brașovence să se implice, cu un efort minim. Cea mai la îndemână modalitate este să direcționeze 2% din impozitul pe venit către Asociația “Rază de Speranță”. În acest fel, peste 80 de copii și tineri cu autism se vor bucura de sprijin. Orice contribuabil persoană fizică poate să direcționeze către un ONG, 2% din impozitul pe venit pe care l-a plătit, care altfel ar rămâne la bugetul statului. Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard. Redirecționarea este gratuită, și nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul.

1.jpg

1Comment

Post A Comment