OFSD si OPSD au sarbatorit romaneste Unirea Principatelor - Adela Diaconu
Adela Diaconu Site Oficial
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
18417
single,single-post,postid-18417,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

OFSD si OPSD au sarbatorit romaneste Unirea Principatelor

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 12a

26 Ian OFSD si OPSD au sarbatorit romaneste Unirea Principatelor

Câteva zeci de copii care s-au aflat azi în Piața Unirii din Brașov împreună cu părinții sau bunicii, au fluturat stegulețe tricolore primite în dar de la Organizația Femeilor Social-Democrate. Adulții care îi însoțeau au primit și ei un cadou din suflet, câte o cocardă tricoloră din partea Organizației Pensionarilor Social-Democrați. Câteva dintre membrele acestei organizații au respectat o tradiție instituită în urmă cu câțiva ani, aceea de a participa la sărbătorile românești importante, îmbrăcate în costume populare, indiferent de temperaturile de afară. Ele au fost și cele împreună cu care ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a venit în Piața Unirii, ca să asiste la ceremonialul religios și festivitățile prilejuite de Unirea Principatelor Române.

La final, s-au prins în horele care s-au dansat în piață, și i-au îndemnat și pe cei prezenți să facă acest lucru.
”Sunt gesturi cu semnificație pe care le facem ca români, în comunitățile noastre, an de an, sărbătoare de sărbătoare. De exemplu, purtăm costum popular la moment de sărbătoare, dansăm hora unirii în fiecare 24 Ianuarie. Astăzi, în Piața Unirii, copiii brașoveni s-au bucurat primii că au primit un steag tricolor. Noi, femeile social democrate, încercăm prin acțiunile noastre, să îi ajutăm și pe cei mici dar și pe părinții lor, să simtă că istoria României este povestea cea mai importantă și profundă care să îi inspire în ceea ce vor face și vor fi în viitor. Colegele mele din OFSD i-au însoțit săptămâna trecută la o lecție specială de istorie la Muzeul Casei Mureșenilor iar în 18 februarie vom organiza un nou eveniment, dedicat portului popular românesc.”, a declarat Roxana Mînzatu, președintele Organizației Femeilor Social-Democrate Brașov.

No Comments

Post A Comment