Mihai Leu dezvaluiri in exclusivitate pentru adeladiaconu - Adela Diaconu
Mihai Leu este unul dintre cei mai apreciati sportivi ai Romaniei face dezvaluiri in exclusivitate la Adela Diaconu
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
18206
single,single-post,postid-18206,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Mihai Leu dezvaluiri in exclusivitate pentru adeladiaconu

  • 1
  • 2

10 Oct Mihai Leu dezvaluiri in exclusivitate pentru adeladiaconu

Mihai Leu este unul dintre cei mai apreciati sportivi ai Romaniei, aflandu-se pe lista foarte scurta a celor care au reusit sa performeze in doua discipline complet diferite. Multiplu campion national de box, campion mondial la juniori, campion mondial al categoriei WBO la box profesionist dar si detinator al titlului in Campionatul National de Raliuri 2003, campionul a facut dezvaluiri in exclusivitate in emisiunea Adelei Diaconu.

Campionul a inceput sportul la varsta de 4 ani cu inot, tenis de camp. Prima data la un meci de box a fost cu bunicul sau care era brailean , acesta l-a dus la o Gala de box si de atunci a prins drag de acest sport la varsta de 9 ani. Tatal sau l-a incurajat apoi , sa se tina de antrenamente si sa il practice serios. Daca la 9 ani a inceput boxul, deja la 12 ani devenea o activitate mai serioasa – Mihai a castigat primul turneu in localitatea Motru si a fost o fericire imensa pentru el reusita la acel concurs.

Considera ca rezultatele nu vin intamplator, ca sa ai victorii in orice domeniu trebuie sa muncesti foarte mult. Eustatiu Margarit este antrenorul ce l-a format ca sportiv. De la 12 ani avea un program clar, la 6 dimineata alaturi de fratele sau facea antrenament singur. Antrenorul i-a spus chiar daca el nu e acolo sa il controleze, sa faca tot ce trebuie si sa nu triseze. Dupa mult timp si-a dat seama ca asa te formezi sa nu renunti inainte de final. Antrenamentele acelea facute singur, cand niciodata nu a facut mai putin decat trebuia, chiar daca nu il vedea nimeni si putea sa nu le mai faca l-au format pentru performanta.

A invatat ca in sport niciodata nu exista scuze. Cand a pierdut pentru prima data dupa 63 de meciuri castigate fara infrangere, a simtit ce inseamna si gustul infrangerii. Pana atunci nu pierduse nici un meci stia doar ce inseamna victoria. ”E mai bine sa castigi decat sa pierzi”a fost concluzia sportiviului dupa acel esec.

Intrebat de Adela Diaconu ce simtea, cum era zgomotul in ”arena cu lei” , Mihai Leu a declarat ca atunci cand batea gongu, nu mai auzea decat vocea antrenorului , a sotiei si apoi a baiatului.

Cand a castigat titlul de campion in 1987, in Cuba, isi aminteste cu drag ca nu au avut staff, nici doctor macar. Erau doar 3 sportivi si antrenorul. Cel de al doilea sportiv, ce i-a fost si coleg de camera era Francisc Vastag. Impreuna au devenit campioni mondiali de juniori, iar seara se intrebau in camera daca e adevarat…Doi campioni mondiali ce au cucerit Cuba prin munca, talentul si ambitia lor.

Campionul ce nu cunoscuse infrangerea , avea sa fie doborat pe moment de viata, prin accidentarea cu tendonul care tine bicepsul. Despartirea de box a fost dureroasa. Daca nu avea accidentarea continua pentru ca avea un program inainte, urma sa boxeze cu Oscar De La Hoya ce vroia sa unifice centurile si din pacate toate proiectele si planurile s-au daramat.

Psihicul este 70% din ceea ce faci, daca te poti mobiliza poti reusi sa treci cu bine peste toate. Astfel a reusit sa o ia de zero si sa devina camion de raliu, dar si sa invinga incercarile vietii ce nu au fost usoare. Tot timpul a tinut cont de vorbele antrenorului sau Eustatiu Margarit: Lucrurile mici fac lucrurile mari. Daca vrei sa faci o echipa cu care sa construiesti ceva, caracterul oamenilor este cel mai important, cu seriozitate si rabdare se vor cladi lucruri mari.

In viata de familie , Mihai este alaturi de sotia sa, Anna de 25 ani. Luna februarie este cea mai importanta pentru ei: Anna este nascuta pe 4 februarie , pe 13 Mihai, pe 22 februarie a devenit campion mondial si de pe 16 februarie sunt impreuna de peste 25 ani. Baiatul sau Marco ii calca pe urme si este pasionat de automobilism , iar daca va alege acest drum tatal sau il va sprijini in decizia sa. Pana atunci se
joaca impreuna pe play station.

Ultima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta se va desfasura pe cel mai frumos traseu din Romania, Drumul Poienii, in perioada 15-16 octombrie 2016 . Va veti intalni cu campionul Mihai Leu in Livada Postei din Brasov si veti asista la un spectacol automobilistic unic.

Pentru anul viitor, Mihai Leu pregateste Raliul Sibiului ce va avea loc in luna aprilie, In mai – Raliul Aradului si un campionat – Super Rally – o competitie extrem de spectaculoasa.

No Comments

Post A Comment