Let's Do It, Brasov! - Adela Diaconu
Adela Diaconu Site Oficial
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
18156
single,single-post,postid-18156,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Let’s Do It, Brasov!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

25 Sep Let’s Do It, Brasov!

OFSD Brasov a fost alaturi de TSD Brasov si Asociatia „Prietenii Padurilor din Romania” la actiunea de ecologizare ce a a avut loc in Poiana Brasov, sambata 24 septembrie, de Ziua Nationala a Curăteniei. Vremea a tinut cu noi, iar dupa zilele ploioase si friguroase a fost prima zi cu soare, parca natura stia de actiunea noastra si ca vrem sa ii facem un bine atat cat putem.

Dupa intalnirea din Livada Postei, am pornit spre Poiana Brasov unde ne astepta echipa de la „Prietenii Padurilor”. Ne-au explicat
traseul si ce avem de facut, am primit atentionarea unei misiuni grele. Asta pentru ca perimetrul ales pentru ecologizare este o zona cu gunoaie neadunate de 26 de ani. Am fost de acord sa luam suprafata asa cum este si sa incercam sa schimbam ceva. Avand toate informatiile si
logistica am trecut la echiparea cu manusi de protectie si sacii aferenti. Nu a fost greu, dar nici usor. Am adunat saci cu gunoaie stranse cu peturi mari si mici, doze de aluminiu, pungi de pastic, ambalaje ca si alte gunoaie ce nu are rost sa le mai enumar.

Cineva m-a intrebat pe Facebook: ”Cine educa oamenii sa nu mai arunce gunoiul ? De asta cine se ocupa ? Preventia este solutia.” I-am raspuns ca bunul simt si educatia nu se cumpara cu toti banii din lume. Exista programe de preventie, dar daca nu ai cei 7 ani de acasa iar educatia primită in scoala nu te-a format ca OM sa fii civilizat , se ocupa alti OAMENI , ca la actiunea noastra. Insa fiecare ar trebui sa inteleaga ca nu e normal sa vina altcineva sa stranga dupa el. Asa cum in casa fiecare isi face curatenie si nu i-ar placea sa i se faca mizerie si dezordine asa trebuie sa fie si cu natura. Pana la urma si padurea este ”casa” noastra. Fara ea nu am fi sanatosi si nu ar mai exista un echilibru. Generatiile care vin dupa noi au dreptul sa mai prinda o padure prin care sa se plimbe, un rau curat in care sa isi vada chipul. Aceste actiuni sunt binevenite, dar ce minunat ar fi sa ne strangem si sa constatam ca e curat. Din pacate momentan nu e asa, e un dezastru ecologic in paduri, e nevoie de cat mai multi voluntari sa adune ce s-a aruncat in atatia ani, ca sa nu lasam generațiilor viitoare o tară care începe sa semene cu o imensă groapă de gunoi!

Ma bucur ca am putut da si noi o mana de ajutor. Eu am fost in Poiana Brasov, dar iata unde au fost colegele mele. Roxana Minzatu a fost in Holbav si au strans circa 130 de saci cu gunoaie, lasand in urma o comuna Holbav mai curata! Impreuna cu cei mai entuziasti 70 copii din Holbav au mers din Valea Holbavului pana la Valea Lupului.Alte echipe au strans gunoaiele din Valea Bârnii, Richitea, Ograda Botii, Fundul Merezului. Super actiuni au fost si la Zarnesti, Rasnov si Ghimbav.

Pe 24 septembrie de Ziua Naționala a Curățeniei am incercat sa transformăm Brașovul în cel mai curat județ al României. Vrem un oras mai curat si prin aceasta actiune ne dorim sa atragem atentia brasovenilor sa respecte si sa protejeze mediul inconjurator.

Nu uitati ca mâinile care fac sunt mai valoroase decât gurile care vorbesc !

No Comments

Post A Comment