Viața nu are Casco - Adela Diaconu
Adela Diaconu Site Oficial
Adela Diaconu, Fashion TV, Emisiune BV01ADE, Nova TV, Moda, televiziune
18721
single,single-post,postid-18721,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Viața nu are Casco

26940389_2004581802893130_1556650494_n

17 Ian Viața nu are Casco

Sâmbătă dimineața un vecin m-a anunțat că mașina mea este vandalizată în parcarea de reședință. Sigur că oricine ar putea spune că acesta este un cuvânt mare pentru cele trei însemne cu vopsea roșie făcute pe una dintre lateralele mașinii. În aparență, o nimica toată, un gest teribilist, făcut de cineva înadins sau, mai grav, de cineva la întâmplare. Trăim în România, am remarcat că nu șochează pe aproape nimeni să-și găsească mașina zgâriată, cu cauciucurile desumflate, cu oglinzile sau cu ștergătoarele furate… Dacă o luam așa, o să ne învățăm cu gândul că mâine, poate, nu mai găsim deloc mașina acolo unde am parcat-o. Vedem atât de mult rău și nefiresc în jur, știu, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne obișnuim. Eu iau atitudine și cred că oricine într-un astfel de caz ar trebui să facă același lucru.

Viața nu are Casco. Sănătatea oamenilor nu se poate repara, precum o maşină, prin polishare sau vopsire. Șocurile acestea nu se șterg! Cine răspunde pentru sănătatea părinților mei, care sunt în vârsta și au probleme de sănătate?

Am făcut demersurile necesare, am apelat la poliție, care a demarat deîndată o anchetă așa cum se cuvine. Familia m-a educat și m-a format altfel. M-a învățat să am libertatea de a-mi urma drumul în viață cu demnitate, mizând mereu pe bunul simț și pe bunătatea față de semeni.

1bAm intrat în politică mai ales pentru a lăsa ceva bun în urma mea, de ce nu o schimbare în bine a societății… și mă bucur să fac asta având conștiința curată. Chiar daca se va intampla ceva si nu o sa mai fiu, la fel ca inainte sa intru in politica, voi continua să fac acțiuni și evenimente pro bono, în folosul comunității brașovene. Sunt un om perseverent și muncesc de mică pentru tot ceea ce sunt astăzi.

Locuim din anii ’70 în inima Brașovului, dar așa ceva nu ni s-a întâmplat niciodată. Este trist ca într-un oraș atât de frumos, precum oraşul de la poalele Tâmpei, să înceapă să se întâmple astfel de lucruri, iar actele de vandalism să devină rutină nu doar pentru polițiști, ci și pentru cetățeni. Dacă Primăria Brașov nu se va autosesiza, vom pune noi camere pentru siguranța oamenilor (fie ei concetățeni, fie ei vizitatori – având în vedere că în zonă sunt multe obiective turistice).

Tot răul spre bine, să zicem, căci acest incident m-a făcut să realizez câte probleme sunt în această zonă. În Șcheii Brașovului și în Centrul Istoric trăiesc oameni în vârstă, care mi-au spus cât de greu le-ar fi să se deplaseze unde este acum Secția 1 Poliție – pe Iuliu Maniu, față de unde era înainte – pe str. Apollonia Hirscher. Mă gândesc că la fel de complicat le este și turiștilor. Dacă ți se întâmplă ceva în centru, normal ar fi să ai unde te duce foarte aproape și rapid. Și acestea sunt doar o parte dintre problemele pe care le-am aflat cu ocazia acestui incident. Alături de cetățenii Brașovului le voi semnala pe toate spre o rezolvare imediată, atât pentru binele și siguranța comunității, cât și a turiștilor.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.